01. 2016 Optiunea 1 de promovare a proiectului suveranitatii permanente

Optiunea 1 - Optiunea de promovare a proiectului suveranitatii permanente sub umbrela unei organizatii neguvernamentale cu vizibilitate publica semnificativa - Asociatia Alianta Noastra, care beneficiaza de experienta unor reprezentanți marcanți ai mișcărilor pentru drepturi civile și instaurare a democrației în România (1989-1991), lideri al demonstrației studențești din Piața Universității, 1990.   

 

 01.11.2016

Anuntam public incetarea demersurilor noastre pentru inceperea colaborarii cu asociatia Alianta Noastra, in calitate de membru corespondent.
Demersul initial a fost in data de 11.07.2016, in baza articolului 39 din statutul acestei asociatii. Ca urmare a unei intalniri promitatoare cu lideri ai acestei asociatii, am reinnoit solicitarea in data de 29.08.2016. Deoarece in mai mult de trei luni nu am primit raspuns, am decis intreruperea demersului. Obiectivul nostru principal este legat de cresterea calitatii vietii copiilor in special a celor neasistati social si proveniti din familii fara vizibilitate publica. Nu ne intereseaza sa guvernam.

Concluzii ale demersului:

A devenit un tipar de actiune utilizarea organizarii neguvernamentale ca etapa primara pentru crearea si promovarea unor organizari politice cu denumiri asemanatoare.

Un astfel de tipar de actiune poate fi moral, daca organizarea neguvernamentala este dezvoltata sub forma unei platforme civice umbrela, in conditii de respectare a principiului de nepartizanat politic, deoarece astfel se poate asigura pentru societatea civila un mijloc pentru influentarea politicilor publice. Din acest motiv noi am solicitat calitatea de membru corespondent si nu aceea de membru in asociatie, pentru a putea colabora si cu alte astfel de initiative civice, in concordanta cu obiectivele asociatiei noastre. Evident ca pentru asigurarea impartialitatii, este obligatoriu ca persoanele implicate in managementul organizatiei neguvernamentale sa fie diferite de persoanele implicate in managementul organizarii politice.

Faptele arata fara dubiu ca daca organizarea civila este utilizata doar ca pretext pentru recrutarea de simpatizanti / membri pentru partidul politic, ignorandu-se principiul de nepartizanat politic, trece in plan secundar interesul pentru obiective neguvernamentale, de interes public general.

 

  11.07.2016

Salutam initiativa de organizare civila prin crearea Platformei Civice Nationale ”ALIANTA NOASTRA”.

Salutam scopul fundamental de a reprezenta, promova si apara interesele civice ale membrilor AN (art 14 din Statutul AN).

Salutam intentia de a asigura un cadru partenerial eficient pentru membrii AN, in vederea promovarii, sustinerii si apararii intereselor lor comune, precum si a elaborarii si aplicarii strategiilor proprii sau de grup ale acestora, fara a le afecta independenta (art 16 din Statutul AN).

In conformitate cu art 39 din Statutul AN, in calitate de organizatie non-guvernamentala romana, am solicitat acceptarea asociatiei noastre ca membru corespondent al AN.

Interesul nostru punctual pentru acest moment este legat de promovarea proiectului moral de extindere si in perioada postelectorala a suveranitatii, ca putere a poporului, diferita de puterile statului, fara de care nu sunt realizabile restul proiectelor noastre.

27.03.2016

Extras din Statutul Asociatiei Alianta Noastra

[sursa: http://www.aliantanoastra.ro/alianta/statutul-asociatiei-alianta-noastra/ ]

Capitolul I

Alianta Noastra

 

Art. 1 (1) In urma consultarilor si dezbaterilor democratice, Adunarea Generala constitutiva a membrilor fondatori, intrunita la Bucuresti, a hotarat in unanimitate sa infiinteze, prin asociere libera, adoptarea prezentului statut  Asociatia Alianta Noastra.

(2) Asociatia Alianta Noastra s-a infiintat prin adeziunea membrilor fondatori la Proclamatia din 27 Martie 2016, textul proclamatiei facand parte integranta din prezentul statut (Anexa 1).

Art. 2 Asociatia Alianta Noastra este o asociatie independenta, autonoma, fara scopuri patrimoniale, neguvernamentala si fara caracter politic, persoana juridica romana de drept privat, avand drept scop fundamental promovarea si sustinerea intereselor civice ale membrilor sai in fata organelor si organizatiilor de stat sau private, locale sau centrale, interne sau internationale, in raporturile cu alte structuri ale societatii civile, cu partidele politice, cu alte organisme din tara si strainatate, potrivit prevederilor prezentului statut.

 Art. 3 Membrii Asociatiei Alianta Noastra isi pastreaza deplina independenta, avand dreptul sa apere si sa reprezinte interesele proprii in fata oricarei persoane fizice sau juridice, romane sau straine.

 

 

  

 

Information

Scopul infiintarii asociatiei cu caracter apolitic Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ este promovarea unor produse morale structurate calitativ, cu scopul de a creste calitatea vietii copiilor, in special a celor neasistati social si proveniti din familii fara vizibilitate publica.

Blog