Va informam ca asociatia Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ a desfasurat urmatoarele activitati:
- 27.09.2018 - participare la Conferința Internațională ”Calitate și siguranță în funcționare” CCF 2018; Tematica: managementul calității, managementul siguranței alimentului, sisteme integrate de management.
Am remarcat acum cativa ani, aparitia in anumite medii externe si interne a disponibilitatii de a se recunoaste oficial ca exista in functionarea organizatiilor o fractura intre ce este scris in decizii/norme/proceduri si ceea ce se intampla in realitate. Am intuit astfel ca ar putea creste atentia oficiala acordata evaluarii culturii organizationale, pentru a identifica, explica si corecta erorile din functionarea organizatiilor, care exista oricat de perfecte ar fi regulile.
Astfel, ca o aplicare a obiectivului general nr 1 al asociatiei noastre, in domeniul ocupational, in septembrie 2018 d-l Costel Rusu a participat impreuna cu d-na Lelia Popp la Conferința mentionata mai sus, cu prezentarea: Auditul culturii organizaționale a siguranței alimentului sau integrat al calității și siguranței alimentului.
Avem placerea sa va confirmam corectitudinea intuitiei noastre, deoarece pentru domeniul alimentar, in 2020 a fost modificat cel mai important standard global CODEX ALIMENTARIUS (GENERAL PRINCIPLES OF FOOD HYGIENE CXC 1-1969) prin introducerea conceptului de cultura de siguranta a alimentului.
Si avem placerea sa va mai informam si ca in 3 martie 2021, conceptul a fost preluat in legislatia UE prin REGULAMENTUL (UE) 2021/382 AL COMISIEI (de modificare a anexelor la Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului privind igiena produselor alimentare în ceea ce privește gestionarea alergenilor alimentari, redistribuirea alimentelor și cultura siguranței alimentare).
Credem ca acest concept este in evolutie, datorita asteptarilor din partea consumatorilor si a partenerilor comerciali, ca producatorii chiar sa produca alimente sigure pentru consum. Este o situatie diferita fata de cea a proiectului nostru privind parteneriatul dintre Scoala si Familie, care s-a terminat prin aparitia contractelor nenegociabile, Familiile nefiind organizate pentru a-si sustine interesele comune.
- 4.11.2017 - contrasemnat manifestul impotriva vaccinarii obligatorii alaturi de alte 11 organizatii civile, ca urmare a discutiilor cu d-l Costel Stanciu.
- 8.04.2017 - participare la evenimentul cu tema: "Spatiul carpatic - leaganul culturii si civilizatiei europene in viziunea institutiilor consacrate ale occidentului". organizat de Fundatia Pelasgos.
- 3.09.2016 - participare la evenimentul "Revolutia sustenabilitatii in Romaniala Centrul de Cultura Ing. Mihail Lupescu din Fieni, unde d-l Calin Georgescu a prezentat proiectul de tara si a lansat cartea "Cumpana Romaniei". Organizarea a fost asigurata de catre Fundatia Romana de Dezvoltare Montana Carpatica.
|