RECOD D2P5/4 SUVERANITATEA PERMANENTA - VOTUL PERMANENT

 

RECOD D2P5/4 SUVERANITATEA PERMANENTA - VOTUL PERMANENT

 

PM3 D2P5/4 - tema 00 Introducere

Acest proiect moral dezvolta deductia D2P5/4 din DECOD.

D2P5/4 Cu toate acestea, statul ca administrator detine 100% puterea in Sistem comparativ cu populatia A, care detine 0% putere in Sistem. Transferul complet de putere de la populatia A catre stat, se face pe seama unui sistem electoral injust, restrictiv pentru populatia A deoarece permite la intervale de timp stabilite prin Constitutie, doar actiunea corectiva exprimata prin vot pozitiv, dar nu permite in timpul ciclului electoral si corectia in cazul in care alesii isi incalca promisiunile electorale. 

 

OBIECTIVUL: Obiectivul precis este prezentarea publica a lipsei fundamentale din sistemul social, care determina printr-un sir de efecte negative insumate scaderea ireversibila a calitatii vietii copiilor, in special a celor neasistati social si proveniti din familii fara vizibilitate publica. Lipsa fundamentala este in sistemul electoral, care prevede pentru electorat ca manifestare doar actiunea corectiva prin vot pozitiv din patru in patru ani, dar nu prevede pentru acel electorat ca manifestare si corectia prin vot negativ, in cazul in care alesii nu respecta acordul electoral. Consecintele scaderii vietii copiilor conduc in final in viitorul lor la dependenta, suferinta, boala si moarte prematura si nu la fericirea la care au dreptul natural.

 

Aceasta lipsa este cauza cauzelor tuturor efectelor negative din societatea omeneasca si nu exista cauza mai profunda, ceea ce inseamna ca oricare alta revendicare de orice natura din partea oricarui segment al poporului, chiar indeplinita este nesemnificativa fata de infinitatea de efecte negative simultane cauzate de lipsa amintita.

 

Deoarece raportul de putere din dimensiunea « orizontala » dintre zona B (stat) si zona A (populatia neinclusa in functii sau demnitati in stractura statului) este 100% in favoarea B fata de 0% in favoarea A, starea in care se afla populatia din zona A este o stare de cvasi-sclavie fata de decidentii din zona B. Legatura conceptuala asociativa dintre evenimentele reale din structura sociala si « democratia » reprezentativa este de aceeasi natura cu legatura dintre evenimentele reale si conceptul « Arbeit macht frei » utilizat in lagarele de concentrare ale celui de-al doilea razboi mondial, deoarece in ambele situatii prin cuvinte se dau sperante false fiintelor omenesti. Nu exista nicio diferenta in ce priveste perpetuarea acestui raport inegal de putere intre niciun sistem social cunoscut in istorie, incluzand regimul capitalist, comunismul si regimul postcomunist care le-a succedat.

 

Prin acest proiect moral se arata solutia conflictului fundamental referitor la legitimitatea partii indreptatita sa conduca. La intrebarea « Cine este mai indreptatit sa conduca, omul sau Sistemul? », pentru care inca din antichitate s-a­ promovat concluzia ca omul cu valoare individuala moare ori accepta domesticirea din partea omului care are in spatele sau Sistemul, care triumfa, raspunsul este ca ”nici una dintre parti nu este mai indreptatita decat cealalta sa conduca, ci intre acestea trebuie sa existe o stare dinamica de echilibru”. Raspunsul se bazeaza pe faptul ca cu trecerea timpului, in acesti ani, pentru prima data de la inceperea cultivarii plantelor din neolitic, omul a atins capabilitatea tehnica pentru a forta echilibrarea raportului de putere dintre individ si Sistem.

 

Dupa 50 de cicluri electorale, este clar ca ”schimbarile” nu au schimbat suficient vechea ordine, ca au fost facute de cine nu trebuia, pentru cine nu trebuia. Oamenii comuni care au trait au fost inselati, cei care traiesc sunt inselati si daca lucrurile raman asa, cei care vor trai vor fi de asemenea inselati. Recunoastem insa, prin una dintre cele mai inteligente inselatorii, perfecta in felul ei din moment ce atatea generatii au fost aduse la neputinta si eliminate fara sa inteleaga macar.

DESCRIEREA CONCEPTULUI VOTULUI PERMANENT: Votul permanent ca si concept presupune atat existenta votului pozitiv cat si existenta votului negativ, astfel incat sa poata fi asigurat un raport de putere echilibrat intre administratorul care este statul si popor. Nu pentru ca statul ar fi daunator, deoarece institutiile sale au aparut legal, desi ca urmare a unei cascade de revolutii din ultimele 300 de ani, ci datorita grupurilor de indivizi, care ocupand functiile cheie in stat pot deturna functional institutiile acestei constructii impersonale, folosind-o in interes propriu, in dauna interesului legitim al popoarelor.

Mentionam faptul ca in aceasta etapa proiectul este prezentat in limbajul comun si ca nu contine in niciun fel date tehnice (cum ar fi de exemplu cele legate de costuri, de comparare cu alte sisteme electorale, de corelare cu demersurile legate de votul electronic facute pana in prezent) sau legale (ne referim la textele concrete ale documentelor de reglementare, care sa descrie sistemul electoral bazat pe votul permanent). 

P.S. Atragem atentia pentru a evita confuziile, ca acesta este doar un punct de vedere din partea unui organism neguvernamental, declarat conform legislatiei in vigoare apolitic, in sensul ca nu are ca scop dobandirea si mentinerea niciunei puteri politice. Abordarea unui astfel de concept, nu are in sine nimic spectaculos fata de tematicile politice zilnice ale nenumaratelor posturi de televiziune, care sunt de asemenea declarate apolitice. Atragem atentia ca desi consideram vital pentru societate subiectul atins, nu ne poate obliga nimeni si nimic sa avem raspunsurile perfecte la toate intrebarile care ar fi nascute de enuntarea acestui subiect, mizandu-se pe faptul ca daca nu le-am avea, subiectul si-ar pierde din credibilitate, deoarece fata de momentul de acum cateva sute de ani cand s-a pus initial problema votarii, totusi omul a iesit in spatiul cosmic, iar omenirea a intrat in era internetului si nimeni nu mai cade in extaz pentru ca a invatat sa citeasca. Ne rezervam dreptul de a opera modificari in tematica fara absolut niciun fel de anunt public prealabil. De asemenea atragem atentia ca nu ne-am propus crearea unor opere literare, motiv pentru care nu vom raspunde in niciun fel niciunor comentarii legate de ortografie si punctuatie, datorita simplului fapt ca ne intereseaza transmiterea fondului conceptului si nu forma sa literara. Mentionam ca nu suntem nici mai buni si nici mai rai decat semenii nostri si ca am acordat timp pentru acest proiect benevol, dintr-o motivatie altruista, deoarece totusi credem ca si copiii nehandicapati ai oamenilor obisnuiti merita atentie. Si in final mentionam ca ne delimitam categoric in demersul nostru de toate persoanele (indiferent de etnie) sau organizatiile care folosesc imaginea copiilor pentru a avea castiguri materiale si financiare. 

Information

Scopul infiintarii asociatiei cu caracter apolitic Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ este promovarea unor produse morale structurate calitativ, cu scopul de a creste calitatea vietii copiilor, in special a celor neasistati social si proveniti din familii fara vizibilitate publica.

Blog